Nejlepší špagety carbonara: Pravý italský recept, který zvládnete i doma

03.05 2025|Těstoviny
Nejlepší špagety carbonara: Pravý italský recept, který zvládnete i doma

Špagety carbonara jako z pravé římské trattorie! Připravte si tento ikonický pokrm s autentickými surovinami a bez kompromisů – žádná smetana, jen žloutky, Pecorino Romano a guanciale. Jednoduchý, rychlý a neodolatelný recept, který si zamilujete hned po prvním soustu.

Ingredience (pro 4 porce):

  • 320 g špaget
  • 150 g guanciale (sušené vepřové líčko)
  • 6 žloutků (z vajec velikosti M)
  • 50 g strouhaného sýra Pecorino Romano
  • Čerstvě mletý černý pepř (dle chuti)
  • Sůl (na osolení vody na těstoviny)

Postup:

  1. Guanciale nakrájejte na proužky nebo malé kostičky.
  2. Na pánvi bez tuku opečte guanciale na středním plameni, dokud nebude zlatavé a křupavé. Poté odstavte z tepla.
  3. Mezitím přiveďte k varu velký hrnec vody, osolte ji a uvařte špagety al dente podle návodu na obalu.
  4. V míse vyšlehejte žloutky s nastrouhaným Pecorinem a přidejte čerstvě mletý černý pepř.
  5. Jakmile jsou špagety uvařené, odeberte asi 1/2 šálku vody z vaření a špagety slijte.
  6. Špagety přidejte do pánve s guanciale a dobře promíchejte, aby se spojily s tukem z masa.
  7. Přilijte směs žloutků a sýra a rychle promíchejte. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody z vaření těstovin, aby vznikla krémová konzistence.
  8. Ihned podávejte, posypané extra Pecorinem a čerstvě mletým pepřem.


Autor: Liv

Zapomeňte na smetanu – tohle je originál! Špagety carbonara s guanciale, žloutky a Pecorinem. Hotové za 20 minut, chuť jako z Říma!
Nejlepší recept

 300 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ