Recept na vánoční zázvorky

19.12 2014|Dezerty

Vánoce jsou skoro za rohem a pečení cukroví je v každé domácnosti v plném proudu. Pokud přemýšlíte, jaké vánoční cukroví ještě upéct, pak zkuste zázvorky.

Ingredience na zázvorky:

  • 550 g hladké mouky
  • 500 g moučkového cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 sáček sušeného mletého zázvoru (20 g)
  • 4 vejce

Příprava zázvorek:


1. Mouku, prášek do pečiva a cukr prosijeme na vál, smícháme se zázvorem, do důlku rozklepneme celá vejce a zpracujeme měkké hladké těsto.

2. Těsto na zázvorky rozválíme na tloušťku cca 4 mm a vykrájíme libovolné tvary.

3. Vykrojené zázvorky naskládáme na plechy vyložené papírem na pečení a do druhého dne necháme oschnout. Pozor, plechy nestohujeme na sebe, je třeba aby byly rozložené aby vzduch mohl ke všem kouskům stejně.

4. Příští den každý kousek na plechu převrátíme horní stranou dolů a plech vložíme do trouby vyhřáté na 170°C. Až se zázvorky nafouknou - asi po 5 minutách, ztlumíme troubu na 160°C a dopečeme dalších asi 5 minut, až mají sytě žlutou barvu.

Autor: Táňa

Zázvorky. Vánoce jsou skoro za rohem a pečení cukroví je v každé domácnosti v plném proudu. Pokud přemýšlíte, jaké vánoční cukroví ještě upéct, pak zkuste zázvorky.
Nejlepší recept

Téma: Cukroví
 347 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ