Ořechové trubičky

04.12 2014|Dezerty
Ořechové trubičky

Křehké ořechové trubičky plněné šlehačkou nebo krémem jsou opravdu vynikající a k Vánocům patří stejně jako vánoční stromeček.

Ingredience na ořechové trubičky

Těsto:
  • 400 g hladké mouky
  • 100 g moučkového cukru
  • 100 g mletých ořechů
  • 1 lžička kakaa
  • 1 vejce
  • 250 g hery

poleva:
  • 100 g čokolády na vaření
  • 50 g ztuženého tuku

Příprava ořechových trubiček:


1. Na vál prosijeme mouku, cukr a kakao. Přidáme ořechy, promícháme a uděláme důlek, do kterého rozklepneme celé vejce. Tuk nasekaný na kousky rozmístíme kolem důlku. Vypracujeme těsto.

2. Rozválíme na tenko a podle pravítka nařežeme pruhy tak široké, jak dlouhé chceme trubičky. Na kraj pruhu položíme kovovou trubičku a otáčíme ji i s těstem. Až je celá obalená, odřízneme těsto od zbývajícího pruhu a trubičku s těstem položíme na plech vyložený papírem na pečení.

3. Pečeme při 180 - 190°C asi 10 minut. Trubičky sundáváme z kovových trubiček ještě horké, jde to dobře (pozor, kov chytat přes utěrku - pálí!!!).

4. Konce vychladlých trubiček máčíme v čokoládové polevě a na mřížce necháme zaschnout.

5. Nakonec trubičky naplníme pomocí cukrářského sáčku libovolným krémem nebo pařížskou šlehačkou. Trubičky je možné upéct dopředu, plníme až co nejtěsněji před konzumací.

Autor: Lily

Ořechové trubičky. Křehké ořechové trubičky plněné šlehačkou nebo krémem jsou opravdu vynikající a k Vánocům patří stejně jako vánoční stromeček.
Nejlepší recept

Téma: Cukroví
 344 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ