Dánská polévka

17.02 2017|Polévky
Dánská polévka

Hustá horká polévka starých Dánů zahřeje i v tomto sychravém podzimním počasí. Dánská polévka je zajímavou kombinací piva, smetany a chleba.

Ingredience na dánskou polévku pro 4 osoby:

  • 1 a ½ l vody
  • 4 dl piva
  • 250 g tmavého chleba nakrájený na malé kostičky
  • 1 dl smetany ke šlehání (lze nahradit i bílým jogurtem nebo zakysanou smetanou)
  • 1 citrón
  • 4 lžíce cukru
  • čerstvá zelená petrželka

Příprava dánské polévky:

Nakrájený chléb na kousky vložte do hrnce s pivem.. Až bude chléb rozmočený, přidejte vodu a dejte vařit. Vařte cca 10 minut, než směs nezhoustne. Přidejte citron a dle chuti cukr. Pokud použijete pivo černé, které je sladší než normální, nemusíte už cukr přidávat. Následně polévku přeceďte přes jemné síto. Ušlehejte smetanu tak, aby byla hustá a část vmíchejte do polévky. Horkou polévku nalijte na talíř, přidejte zbylou smetanu a posypte nakrájenou petrželkou. K polévce podávejte opečený toust.

Autor: Liv

Hustá horká polévka starých Dánů zahřeje i v tomto sychravém podzimním počasí. Dánská polévka je zajímavou kombinací piva, smetany a chleba.
Nejlepší recept

 300 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ