Bramborové karbenátky s pomerančovou salsou

28.02 2015|Bezmasá jídla
Bramborové karbenátky s pomerančovou salsou

Karbanátky nemusí být jenom z masa. Skvělou odlehčenou variantou klasických karbanátků jsou ty z brambor. Výborné jsou v kombinaci s pomerančovou salsou.

Bramborové karbenátky pro: 10 osob

Doba přípravy: do hodiny

Ingredience

  • 600 g brambor
  • šálek strouhaného sýru čedar
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 sálku naložených jalapeňos nakrájených na plátky
  • 1 ušlehané vejce
  • svazek čerstvého koriandru
  • hladká mouka
  • olej na smažení

Pomerančová salsa
  • 2 naložené zelené chilli
  • 2 pomeranče
  • 1 malá cibule

Příprava bramborových karbanátků:

Brambory oloupejte a velké překrojte na půl. Hoďte je do hrnce se studenouvodou. Uveďte vodu do varu a asi 30 minut vařte, až budou měkké. Přeceďte, vraťte do hrnce a roymačkejte. Kaše by neměla být hladká. Brambory vložte do mísy a vmíchejte nastoruhaný sýr se solí a nakrájenými jalapeňos. Vmíchejte ušlehané vejce a většinu nasekaného koriandru a umíchejte těsto. Když je těsto dost vychladlé, aby se s ním dalo pracovat, položte je na prkénko. Pomoučenýma rukama je rozdělte na 10 stejně vlekých kousků. Z každého kousku udělejte kuličku a pak ji zploštěte. Ve velké pánvi zahřejte olej. Bramborové karbenátky smažte dozlatova na mírném ohni.

Salsu si vytvoříme následovně. Pomeranče oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Naložené chilli nasekáme na drobnější kousky, případně plátky. Cibuli nasekáme na drobné plátky. Vše smícháme a necháme odležet v lednici. Salsu můžete i rozmixovat. Karbenátky podáváme se salsou jako lehké jídlo nebo jako přílohu k masu.

Autor: Jad

Bramborové karbenátky s pomerančovou salsou. Karbanátky nemusí být jenom z masa. Skvělou odlehčenou variantou klasických karbanátků jsou ty z brambor. Výborné jsou v kombinaci s pomerančovou salsou.
Nejlepší recept

 301 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ